Принтер
сервиз

Може да откриете сервиз Технологично
в гр. Русе, в гр. София и гр. Велико Търново.

Принтер сервиз - Услуги

Горди сме да Ви представим нашият сервиз за принтери, който по нескромно мнение е най- добрият в града. Извършваме ремонт на принтери, извънгаранционно обслужване на принтери, зареждане на тонер касети (пълнене, рециклиране и продажба на консумативи), както и настройка на разнородни марки и модели принтери и скенери. Освен това може да закупите нови оригинални, или 100% съвместими резервни части и други консумативи за Вашият принтер. Ето някои от услугите, които предлагаме в този сектор:

 
icon

Задръстване на
хартия (Paper jam)

Безспорно най-често срещаните проблеми със свързани с така наречения paper jam или задръстване с хартия. Причините затова могат да се крият или в некачествената хартия или в износени компоненти в самото печатно устройство. Важно е да споменем, че когато смачканият лист не излиза свободно от машината е строго непрепоръчително да се опитвате да го изваждате с дърпане или с инструменти, като пинцети, ножици, ножове и други. Тази манипулация трябва да се извършва от техник, който познава конструкцията на устройството и знае как да освободи заседналия лист от принтера.

icon

Задръстване на принтер
заради некачествена хартия

Ако този проблем се случва системно е препоръчително да смените хартията за да сте сигурни, че проблемът не се крие в нея. Купувайте и използвайте висококачествена хартия за да удължите живота на Вашето устройство. Нашите търговци могат да Ви предложат богат асортимент, за да сте сигурни, че няма да има проблеми от подобен род.

icon

Износени палци,
валове или зъбни колелета

Ако въпреки качествената хартия проблемите със задръстване продължават да се случват, то тогава трябва да се направи обследване на устройството, за да се разбере кои компоненти са износени и трябва да се сменят. Понякога се случва да се задръства хартия и заради останало малко парченце от хартията следствие на предишни скъсани листи. Именно и това е една причините, поради която съветваме клиентите на Технологично да не дърпат листите, ако не излизат с лекота. В този случай е необходимо машината да се разглоби и да се направи профилактика и оглед, плюс евентуална смяна на износени компоненти.

icon

Износени
поемащи ролки

В едно печатно устройство (принтер, скенер или копир) има много други механични и електронни компоненти. Сравнително често дефектират или се износват поемащите ролки. Тогава хартията засяда в началото на пътя си или изобщо не тръгва в машината.

icon

Проблеми с качеството на печат -
следи по копието (черти, точки и петна)

Често се случва печатните устройства да започнат да оставят следи по хартията или изображенията да става неясно мътно или светло. Всички тези проблеми могат да имат съвсем различни причини.

icon

Износен
барабан

Някои проблеми с качеството на печат могат да се причинени от износен барабан. Барабанът представлява алуминиев цилиндър със специално покритие, което има функцията на фотопроводник. Лазерът прожектира изображението върху този барабан и така по него полепва тонер само по местата, където той е намагнетизиран (където е имало светлина). След това тонерът се трансферира върху хартията. Когато барабанът се износи той губи своите свойства и тогава много често по изображението се появяват тъмни ивици, най-често в единия край на листа. Това се случва постепенно и е възможно дори временно да се оправи от самосебе си, но след това дефекта се появява пак. Когато това се случи е необходимо да се смени барабана на Вашето устройство. В някои принтери барабанът е част от тонер касетата, а това означава, че е необходимо да се смени самата тонер касетa или същата да се рециклира. При някои принтери или по-големи устройства барабанът е в отделен модул и това изисква по-сериозна сервизна намеса. Нашите техници в сервиз за принтери Технологично имат сериозни познания в тази област и могат да обслужат Вашето устройство.

icon

Проблеми с
фиксацията

Фиксацията е така наречената от потребителите „печка“ в принтера. Нейната задача е трансферирания върху хартията вече тонер да се прикрепи към листа перманентно. Важно е да споменем, че потребителите не трябва сами да бутат този модел, защото има високи волтажи и високи температури около него. Последствията за неопитната ръка могат да са сериозни. Фиксацията има горен притискаш вал и долен изпичащ вал. В някои устройства вместо вал се използва специална тефлонова лента. Всички тези компоненти включително и нагревателите имат определен живот. Подобно на автомобилите живота на тези компоненти се измерва на определен обем свършена работа за единица време. При автомобилите това са изминатите километри, а при печатните устройства се броят направени копия. Копията, на които трябва да се смени консуматива на фиксацията за всяка машина е различен. Често се случва, когато листа излезе от машината тонерът да не е добре фиксиран върху него. Тогава започва да цапа и да се маже при допир. Обикновено тук говорим за повреден нагревател или термодатчик (термосензор). Сервиз за копирни машини Технологично влага винаги висококачествени части, оригинални или заместители. Това е гаранция за доброто качество на Вашия печат.

icon

Проблеми с
трансферната лента при цветните принтери

Характерно за цветните печатни устройства е наличието на така наречената трансферна лента. Тя също има определен живот за брой копия. Задачата на тази лента е да трансферира изображенията от четирите барабана (за всеки цвят) върху хартията на точно определена позиция. Когато лентата се износи, често се получават задръствания (paper jam) или разместване на изображенията по цветове. Може да се наблюдават и други симптоми за износване на хартията на цветните устройства. Специфично при тях е, че имаме четири барабанни модула и съответно четири тонер касети за всеки цвят – циан, магента, жълт и черен (cyan, magenta, yellow, black).

icon

Проблеми с
лазерния модул

Друг по-рядко срещан проблем е проблем в лазерната секция. Обикновено с годините там се събира мръсотия по самия лазер на принтера и е необходимо да се почисти. Може да се получи шум и да се изпише грешка на дисплея. В тези случаи обезателно трябва да потърси специалист.

icon

Проблеми със
сканиращата секция (скенер)

Проблемите със скенера на едно печатно устройство могат да бъдат следствие на износване на смазки ремъци или зъбни колелета. Случва се оптичните пътища да се замърсят и това внушава копието. Важно е да знаете, че обслужването на сканиращите части се прави само от квалифициран техник, защото в сканиращата секция текат високи напрежения и могат да бъдат опасни.

icon

Периодична
профилактика

Сервизът на технологично извършва и качествена профилактика на копирна и печатна техника. Това е необходимо действие за всяка машина. На определен период от време се прави профилактика, за да се удължи живота на компонентите вътре. Каква трябва да бъде честотата, на която трябва да се прави профилактиката зависи от мястото на употреба, както и от средния броя копия за определено време.

icon

Инсталация
и монтаж

Нашият сервиз може да Ви съдейства и при инсталацията на устройства на работните места включително и за мрежови принтери. Понякога това изисква повече компетенции, особено при споделените устройства.

Заяви сервиз

Моля въведете име!
Tелефон!