Компютърен
сервиз

Може да откриете сервиз Технологично
в гр. Русе, в гр. София и гр. Велико Търново.

Хардуерни услуги

Хардуерни услуги са този вид услуги, които са свързани с компонентите на всеки компютър. Фактически хардуер е всичко, което можем да пипнем. Много от компонентите подлежат на поправка (платки, захранващи блокове и други), други просто трябва да се сменят (хард дискове, памети и др.). Независимо дали Вашият настолен компютър е сглобен (асемблиран) от различни компоненти или е закупен цял (марков компютър), ще Ви предоставим най-доброто обслужване. Ето някои услуги, които най-често се търсят при нас:

 
icon

Смяна на повреден или
компрометиран компонент

Услугата включва диагностика и проверка на компонента, който подозираме че е повреден. Често се случва някой компонент е да дава фалшиви сигнали и да се наложи да само да се почисти, например.

icon

Диагностика на настолен
компютър

Този тип услуга най-често се налага, когато компютъра не работи или по време на работа дава грешки. За извършването на диагностика на компютър се следва алгоритъм за проследяване на проблема. Отстраняват се и се подменят компоненти със здрави такива, след което се провеждат тестове дали проблемът все още е наличен и така на принципа на изключването се стига до дефектиралия компонент.

icon

Профилактика на настолен
компютър

Услугата профилактика на настолен компютър включва серия от процедури, които помагат на Вашия компютър да работи по-добре. Тя не се налага поради налична повреда, но много често тази услуга предотвратява появата на такива. Ако не бъде направена навременна профилактика на компютъра е много вероятно да се стигне до прегряване и увреждане на някои от компонентите в компютъра. Извършваме качествена профилактика по специален протокол и с висококачествени компоненти и консумативи. Компютърните компоненти се почистват от прах чрез сгъстен въздух или други методи и се прави проверка за термични процеси.

icon

Оптимизиране на термични процеси (прегряване), смяна
на термопаста и термоподложки

Термичните процеси (т. нар. прегряване) най-често се случват при компоненти, които работят на по-висока тактова честота, като например процесори, видео карти и рам памети. Навременното обслужване и смяна на термични подложки (термоподложки) и термопаста гарантира по-дългият живот на Вашите компоненти. Системното прегряване на компонентите води до тяхното по-бързо износване и бъдещо увреждане. По-често се налага обслужване на подобни компоненти, които работят под висок интензитет през по-голямата част от времето. Това най-често са геймърските компютри и риговете за копаене на криптовалути. Тези системи се натоварват на максималния си капацитет много дълго време и това създава предпоставки за прегряването им. Ние използваме най-качествените материали термични подложки и термопасти на пазара. Само така можем да гарантираме надеждна и дълготрайна работа на компонентите на нашите клиенти.

icon

Ъпгрейд на компютри

Хардуерният ъпгрейд на компютри не е проста задача и не всеки може да я изпълни качествено в дома си. Ние не препоръчваме на потребителите да правят подобни опити в домашни условия. Нашия сервиз е оборудван с висококачествени технически съоръжения и консумативи, а това е много важно за един качествен ъпгрейд на настолни компютри. Много често потребителите купуват компоненти, които не са съвместими с останалата част от компютърната конфигурация или не съобразяват някои дребни детайли, които след това оказват влияние в работата и бързодействието на компютъра. Извършвайки един ъпгрейд нашите техници носят отговорността за качествения монтаж на компонентите и за хардуерното им съответствие.

icon

Ремонт на графични карти
(видеокарти)

Ние сме един от водещите сервизи за ремонт на техника в Русе и предлагаме ремонт на графични карти в цялата страна извън нашето местоположение в Русе. Нашите нови и съществуващи клиенти разчитат на нас заради надеждните решения, които предоставяме повече от 15 години. Когато става въпрос за ремонт на графична карта, ние в сервиз Технологично напълно разбираме кога и как да го направим.


Графична карта – какво е това и
защо се счупва?

Графичната карта по същество е картата, която контролира вашата графика на дисплея. Графичната карта е отговорна за показването на кристално чисто изображение в пълен цвят без софтуерни сривове. През последните години наблюдаваме нарастване на заявките за ремонт на графични карти поради много различни фактори, но най-вече това се дължи на повишеното търсене на производителността на графичната карта. Един пример е, че съвременните компютърни игри изискват значително натоварване на графичния процесор, което причинява натоварване на графичната карта.

NVIDIA срещу AMD

Графичният процесор (GPU) е компонент, който контролира производителността на компютърната графична карта. Преди да закупят такъв, клиентите трябва да знаят основна информация за броя на вентилаторите, преноса на топлина и топлинните тръби, тъй като всичко това има по-голям принос за цялостната производителност. Най-добре е да прецените как работи вашият компютър, преди да вземете решение. Клиентите не трябва да се фокусират върху марката. Ефективността на компютъра трябва да бъде тествана. В сервиз Технологично ние предоставяме първоначални оценки.

icon

Презапояване (ребол)
на BGA чипове

Това е една процедура която със сигурност никой не може да извърши сам вкъщи. Изисква скъпо хардуерно оборудване и много специфични умения. Необходими са и сигурни нетреперещи ръце, които работят с хирургическа точност. За щастие разполагаме с всичко необходимо за да извършим качествено презапояване на BGA чипове. Длъжни сме да предупредим нашите клиенти, че съществуват много мнителни сервизи, които поправят чипове по неправилен начин, чрез нагряване. Това е временно решение на проблема и много скоро проблемите с чиповете се проявяват отново. Ние използваме модерна технология работеща с инфрачервена светлина, а нашите техници работят по-прецизно и от Доктор Картър от сериала “Спешно отделение”.

icon

Ремонт на захранване
на компютър

Ремонтът на захранващия блок на компютъра включва разглобяването на модула изчистването от събрания се прах проверка на електронните елементи в захранващото устройство за да се намери и отстрани проблема. Много често ремонта на захранващ блок включва смяна на кондензатори, диоди или други компоненти. За да се избегне ремонта на захранващ блок на компютър се препоръчват по-чести профилактики, за които говорим по-горе сайта. Въпреки това често се случва захранването да бъде повредено в следствие на токов удар или други външни фактори. Захранващият блок е първия модул, в който от електрическата мережа влиза електричеството във вашия компютър и вътре в него се случват множество процеси, като трансформация и филтрация на тока, за да може до всеки един компонент на компютъра да стигне правилното количество и качество на тока. Сервиз технологично Русе може експертно да ремонтира захранващия блок на вашия компютър.

 

Практически всеки захранващ модул подлежи на ремонт, но е важно да уточним, че в някои случаи цената на ремонта не си заслужава. Вече се продават захранващи блокове на цена от 30 лв., а някои ремонти са толкова сложни и отнемат толкова време, че е възможно да струват повече. В такъв случай ние постъпваме коректно и съветваме клиента да си закупи ново захранване, като правим и ценова оферта за него. Разбира се има много захранващи блокове, които са скъпи и мощни и си заслужава да им се обърне внимание.

icon

Асемблиране на
компютърна система

Асемблирането на компютърна система е сложен процес. При нас той започва с внимателния подбор на компютърните компоненти.

 
  • Правим оценка на спецификациите и потребностите на клиента и подбираме компонентите съгласно зададения бюджет. Залагаме много на това да не се случва така наречения ботълнек и системата да предоставя възможност за бъдещ ъпгрейд, когато потребителя реши, че му е необходим такъв.
  • След като сме сигурни, че са налични всички компоненти с повишено внимание започваме същинския процес на асемблирането на компютърната конфигурация. Монтира се процесора в сокета на дънната платка, след това се монтират паметите и охладителя на процесора. Тази конфигурация се прикрепва към шасито (компютърната кутия), където предварително сме монтирали захранващия блок. Остава монтажът на останалите компоненти, като видеокарта, твърди дискове и други. Правилното окабеляване на системата е много важен елемент по време на асемблирането на компютърната конфигурация. Всички кабели трябва да се подредят така, че да не пречат на въздухопотока вътре, с цел по-добро охлаждане на цялата система.
  • Свързваме внимателно конекторите на фронталния панел на кутията за да могат да работят всички портове, вентилатори и светлинни индикации.
  • След като приключи целият процес на хардуерното асемблиране се прави проверка дали системата работи изрядно.
  • Следващата стъпка е да се провери версията на фърмуера на дънната платка (UEFI или BIOS). Ако е налична по-нова версия в сайта на производителя, задължително се прави ъпдейт на фърмуера. След това можем да считаме, че процеса по асемблиране на компютърна конфигурация е приключил и следва да се направи инсталация на операционна система и софтуерните приложения.
icon

Ремонт на дънна платка

Ремонтите на дънна платка са необходими, когато след диагностика е установен дефект в нея. Най-честите причини за необходимост от ремонт на дънна платка са:

 
  • Токов удар, който е пробил през защитата на захранващия блок
  • Навлизане на течности, прах и замърсявания по елементите на дънната платка
  • Механични повреди
  • Дефектиране в следствие на износване на елементи
 

Важно е да уточним, че в някои случаи ремонтът на дънна платка не е възможен, поради причината, че нишките по която тече информацията са на няколко слоя вътре в самата платка. Ако една от тези нишки е прекъсната или прекъсва при вибрации, то проблемът е неотстраним. За щастие тези случаи са много редки и повечето проблеми по дънните платки са лесно отстраними за нашите специалисти. Много от ремонтите на дънните платки изискват обезпечаване със скъпи технически средства и много прецизни майсторски ръце. При нас работят най-добрите специалисти в тази сфера в град Русе. Разполагаме и с необходимото техническо оборудване за извършване на тези ремонти и не преставаме да обновяваме инструментариума си. Независимо от проблема, който имате с Вашия настолен компютър, ние сме насреща за да потърсим най-адекватното и достъпно решение. Няма как да опишем всички потенциални проблеми и услуги, които можем да ви предложим в един уеб сайт, но ви гарантираме, че можете да ни се доверите за ремонта на Вашият настолен компютър. Нашите специалисти наистина обичат предизвикателствата. С радост ще Ви посрещнем и ще разгледаме и най-заплетените компютърни проблеми.

Заяви сервиз

Моля въведете име!
Tелефон!