Смартфон
сервиз

Може да откриете сервиз Технологично
в гр. Русе и в гр. София.

Смартфон сервиз

Мобилните устройства навлязоха в нашия живот с гръм и трясък. В джобовете си вече носим мощен компютър, качествена цифрова камера, аудио записващо устройство, интернет комуникатор, мултимедиен плеър и какво ли още не. Това е страхотно, защото на практика улеснява много нашият живот, методите ни на комуникация и дори променя времето, през което сме сами със себе си.

Като всяка Технология и тази си има някакви недостатъци. Проблем все още остава това, че смартфоните са много нежни и чупливи устройства. Необходими са специални грижи и аксесоари за да успеем да запазим по-дълго здрави мобилните си телефони. Въпреки това често се случва смарт устройствата да дефектират или да бъдат повредени механично по различни причини.

Добрата новина е, че ние съществуваме - сервиза за смартфони и таблети Технологично. Независимо от произхода на проблема, ние сме насреща за да съдействаме за решаването му. При нас работят едни от най-добрите техници в сферата мобилните технологии в Русе. Не всеки GSM сервиз разполага с достатъчно добри техници и техника. Много русенски сервизи за телефони използват нашите услуги и техническа база.

Ще разгледаме най-честите проблеми и причините за тяхното появяване, както и ще ви представим най-лесните Методи за решаването им.

 • Ремонт на счупен екран или тъчскрийн на телефон
 • Смяна на конектор (букса) за зареждане на телефон
 • Почистване на микрофон или слушалка на телефон
 • Ремонт на основната платка на телефон
 • Намокрен смартфон
 • Софтуерни проблеми
 • Софтуерни проблеми при Андроид
 • Софтуерни проблеми при iOS
 • Смяна на задно стъкло iPhone SE2020/2022/8/8PLUS
 • Смяна на задно стъкло iPhone X/XS/XSMAX/XR / iPhone 11/12MINI/13MINI
 • Смяна на задно стъкло iPhone 11PRO/PROMAX, iPhone 12/12 PRO / iPhone 13/13 PRO
 • Смяна на задно стъкло iPhone 12 PRO MAX / iPhone 13 PRO MAX / iPhone 14/14 PLUS
 • Смяна на задно стъкло iPhone 14 PRO
 • Смяна на задно стъкло iPhone 14 PRO MAX
 • icon

  Ремонт на
  счупен екран или тъчскрийн на телефон

  Безспорно най-често срещаните проблеми са свързани със счупен тъчскрийн или счупен дисплей. Слагаме ги в една категория, защото проблемите и решенията им са много идентични.

   

  В повечето случаи става дума за външна механична намеса, която причинява този проблем. най- често е заради изтърване на телефона или сядане върху него, докато е в задния джоб на дънките например. При различните марки и модели смарт устросйтва, подхода за смяна на счупеното стъкло или дисплей е различен, заради разликата в структурата на устройството и в неговия дизайн. Няма два еднакви начина за ремонт на две различни мобилни устройства. Всеки модел има своя особеност и тънкост, с която трябва да се съобразим по време на ремонта. Специалистите в нашите сервизи за телефони знаят всички тънкости и подробности, за да може смяната на стъкло или дисплей да се направи по най-безопасния начин и на най-добра цена. Разбира се смяната на модула тъчскрийн и дисплей за някои устройства е сравнително скъпо удоволствие. Такива са например някои модели на Samsung и iPhone. Причината в това се крие в технологиите, които се използват в тези екрани, както и в необходимостта да се използват оригинални части, за да може устройството да работи както трябва. За много други марки устройства, като Huawei, XiaoMi, LG, Nokia, Motorola, Alcatel, ZTE, Sony, HTC, Lenovo и др. нещата не стоят точно така. Разбира се, при всички марки високите класове телефони са направени с по-скъпи и по-хубави части, от което следва, че и ремонтът ще е по-скъп.

   

  Много клиенти се притесняват дали при смяната на дисплей ще загубят потребителските си данни. Обикновено тази манипулация няма абсолютно никаква връзка с чиповете, в които се съхраняват данните на клиента. Възможно е по време на удара, който е причинил щетата съответния чип, който съхранява данните да се е увредил. Нашата практика показва, че в повечето случаи при счупен тъч или дисплей, данните на клиента остават непокътнати. Процеса по подмяна на дисплей или тъч на смартфон започва с отстраняването на счупения. Много често това е неприятна процедура, която в сервизни условия може да се изпълни по-лесно, защото при нас, в сервиз за телефони Технологично е налично необходимото техническо оборудване. При отстраняване на счупеното стъкло много често се натрошава на малки парченца и така може някои от тях да попаднат в електрониката или да се забият в пръстите на неопитния човек. След това е необходимо да се премахне старото с лепило, с което екранът е бил прикрепен към корпуса на телефона. Почистването на старото лепило изисква използването на специален химикал, който не уврежда останалите елементи, но успешно премахва лепилата. Едва тогава се пристъпва към монтажа на новия тъчскрийн или екран. За прикрепването му към корпуса и ние използваме специално висококачествено лепило, което се подбира в зависимост от спецификацията на самото устройство. След това е необходимо дисплея на смартфона да се притисне към корпуса със специални стяги, които оказват точно изчислен натиск, за да се прикрепи по-добре стъклото към корпуса без да се счупи. След като престои така известно време дисплеят се почиства и телефонът е готов да се предаде здрав и работещ на клиента.

  icon

  Смяна на
  конектор (букса) за зареждане на телефон

  Друг много често срещан проблем е повредените конектори за зареждане на телефона. На повечето мобилни устройства се налага да се зареждат почти всеки ден. Много често, когато не се внимава или включването за зареждане се извършва деца е възможно да се повреди в буксата в телефона. Това налага необходимостта от смяна на буксата на смартфона. Тази манипулация изисква много фина работа по платката. Манипулацията най-често се извършва под микроскоп със специален поялник. За целта е необходимо телефонът предварително да се разглоби и да се стигне до повредените елементи. За съжаление често се оказва, че има проблем и с повредени писти по платката в следствие на опитите за зареждане с повредена букса. Затова съветваме всички клиенти, ако забележат и най-малките симптоми на повредена букса да потърсят час по-скоро сервиз, за да отстранят този проблем преди да е станал по-сериозен.

  icon

  Почистване на
  микрофон или слушалка на телефон

  Често се случва отсрещната страна да не Ви чува добре или Вие да чувате слабо, когато Ви говорят по телефона. Причината за това се крие в замърсяване на отворите, през които минава звука и стига до микрофона и говорителите. Този проблем се решава сравнително лесно, като се почисти телефона и по-конкретно около тези места. По-трудната част от задачата е телефонът да се разглоби безопасно, така че да не се повреди някоя от частите му. Това важи с особена сила за тези телефони, които се отварят единствено през дисплея. При тях рискът от повреждане на дисплея е най-голям. Да не се случи подобен инцидент е необходимо специално техническо оборудване и специални умения на лицето, което извършва манипулацията. Ние препоръчваме тази процедура, макар и проста, да се извършва във висококвалифициран и оборудван сервиз за мобилни устройства, като този на Технологично.

  icon

  Ремонт на
  основната платка на телефон

  Често се случват дефекти по платката на смартфона. Понякога те са причинени от външни фактори например токов удар, намокряне, механичен натиск или удар и други. Понякога подобни проблеми се случват и заради дефект в производството на телефона или просто слабост на някой компонент. Голямото разнообразие от потенциални причини за повреда на основната платка на смартфон предвещава и голямо разнообразие в потенциалните ремонти. Тук се появява и необходимостта от богат асортимент от резервни части и скъпи инструменти, които се използват за този тип ремонти. Поради това, че на малка площ са събрани много голям брой елементи с много малки размери ремонтите на основните платки на телефоните са много труден процес, много често дори невъзможен. Въпреки това, нашите техници полагат големи усилия, за да успеят да разрешат клиентските проблеми свързани с мобилните устройства смартфони таблети навигации и други.

  icon

  Намокрен
  смартфон

  Друг много често срещан проблем при мобилните устройства се появява след тяхното намокряне. Когато един телефон се намокри, много често не е достатъчно това, да се остави да изсъхне, за да продължи да работи добре след това. По електронните компоненти с времето се появява окис, който много пречи на работата на устройството. Често проблемите се появяват доста по-късно и потребителят дори не прави връзка, че е причината може да е в намокрянето на устройство. Клиентът идва и заявява, че телефонът е спрял да работи без никаква причина. След като го отворим, ние виждаме, че има образуван окис и следи от намокряне. Едва тогава клиентът се досеща, че преди две седмици го е намокрил, но въпреки всичко е продължил да работи. Именно затова е важно веднага след инцидента телефонът да бъде предаден на сервиз, за да му бъде направена необходимата профилактика, за да не се случат по-големи проблеми след това. Не са редки случаите, в които в следствие на късо съединение заради окис телефонът бива тотално увреден. Навременните мерки спестяват пари за скъпи ремонти и намаляват времето, през което потребителят ще бъде без любимото си устройство.

  icon

  Софтуерни
  проблеми

  Софтуерните проблеми са много различни за всеки вид телефон. Важно е с коя операционна система е устройството. При решаването на проблеми с Android се подхожда по един начин и решенията специфични. Същото важи при работата с устройства под операционната система iOS. Нека да разгледаме накратко какви са проблемите и как се решават.

  icon

  Софтуерни
  проблеми при Андроид

  При Андроид базираните устройства проблемите не са много. Едно от по-честите проявления на проблеми с операционна система е така наречения bootloop. Това е когато, устройството се рестартира само и не зарежда докрай операционната система. За съжаление този софтуерен проблем много често се решава по хардуерен път, чрез програмиране на чип или с преинсталиране на софтуера. Решаваме проблеми и със забравени пароли, премахване на Google акаунти. Също можем да помогнем, ако телефонът на клиента забива, рестартира се или работи бавно.

  icon

  Софтуерни
  проблеми при iOS

  Тук софтуерните проблеми са много малко, но пък трудни за решаване. Един от по-често срещаните проблеми с iOS е, когато устройствата „замръзват“ на логото на Apple. Този проблем се решава по софтуерен или хардуерен път, в зависимост от модела на iPhone или iPad устройството. Една друга услуга, която често извършваме е да изчистваме грешки при софтуерен ъпдейт. Тук според спецификата на всяка грешка се определя и какво ще бъде решението. Примерите са много няма как да ги разгледаме тук.

  icon

  Смяна
  на задно стъкло iPhone SE2020/2022/8/8PLUS

  Нашата услуга „смяна на задно стъкло на iPhone“ е идеалното решение за вашето напукано или счупено задно стъкло на iPhone. С тази услуга ние гарантираме, че вашият iPhone ще изглежда така както в деня на закупуването му. Нашите обучени професионалисти обработват вашето устройство с най-голяма грижа и умения, обещавайки безупречно обслужване.  

  icon

  Смяна
  на задно стъкло iPhone X/XS/XSMAX/XR / iPhone 11/12MINI/13MINI

  Нашата услуга „смяна на задно стъкло на iPhone“ е идеалното решение за вашето напукано или счупено задно стъкло на iPhone. С тази услуга ние гарантираме, че вашият iPhone ще изглежда така както в деня на закупуването му. Нашите обучени професионалисти обработват вашето устройство с най-голяма грижа и умения, обещавайки безупречно обслужване.  

  icon

  Смяна
  на задно стъкло iPhone 11PRO/PROMAX, iPhone 12/12 PRO / iPhone 13/13 PRO

  Нашата услуга „смяна на задно стъкло на iPhone“ е идеалното решение за вашето напукано или счупено задно стъкло на iPhone. С тази услуга ние гарантираме, че вашият iPhone ще изглежда така както в деня на закупуването му. Нашите обучени професионалисти обработват вашето устройство с най-голяма грижа и умения, обещавайки безупречно обслужване.  

  icon

  Смяна
  на задно стъкло iPhone 12 PRO MAX / iPhone 13 PRO MAX / iPhone 14/14 PLUS

  Нашата услуга „смяна на задно стъкло на iPhone“ е идеалното решение за вашето напукано или счупено задно стъкло на iPhone. С тази услуга ние гарантираме, че вашият iPhone ще изглежда така както в деня на закупуването му. Нашите обучени професионалисти обработват вашето устройство с най-голяма грижа и умения, обещавайки безупречно обслужване.  

  icon

  Смяна
  на задно стъкло iPhone 14 PRO

  Нашата услуга „смяна на задно стъкло на iPhone“ е идеалното решение за вашето напукано или счупено задно стъкло на iPhone. С тази услуга ние гарантираме, че вашият iPhone ще изглежда така както в деня на закупуването му. Нашите обучени професионалисти обработват вашето устройство с най-голяма грижа и умения, обещавайки безупречно обслужване.  

  icon

  Смяна
  на задно стъкло iPhone 14 PRO MAX

  Нашата услуга „смяна на задно стъкло на iPhone“ е идеалното решение за вашето напукано или счупено задно стъкло на iPhone. С тази услуга ние гарантираме, че вашият iPhone ще изглежда така както в деня на закупуването му. Нашите обучени професионалисти обработват вашето устройство с най-голяма грижа и умения, обещавайки безупречно обслужване.  

Заяви сервиз

Моля въведете име!
Tелефон!