Лаптоп
сервиз

Може да откриете сервиз Технологично
в гр. Русе и в гр. София.

Лаптоп сервиз - Услуги

Ремонтът на преносими компютри (т. нар. лаптопи) е много специфична дейност и изисква специални умения и прецизност. Специфичното за този вид компютри е, че всеки един модел се разглобява по съвсем различен начин. Няма унифициран метод за разглобяване и сглобяване на лаптоп. Сервизния техник трябва да съобрази работата си с дизайна на производителя и начина по който компютърът е проектиран. Трябва предварително да се запознае със сервизната документация, за да може е информиран за местата където може да има потенциални проблеми, като кабели, които могат да се прекъснат или други чувствителни места, които при разглобяването да се повредят.

При нас можете да ремонтирате всички марки преносими компютри – Dell, Lenovo, MSI, Apple, Acer, Asus, HP, Sony, Toshiba и други. Отстраняваме всякакъв вид проблеми по лаптопите – повреда на дънна платка, смяна на ударен или повреден дисплей, ремонт на панти, ремонт на повреден корпус, профилактика и почистване на лаптоп, инсталация на операционна система и софтуер, ремонт на USB, HDMI, аудио портове, ремонт на видеокарта, както и ремонт на конектор за захранване на лаптопа. Извършваме също и възстановяване на данни, почистване и реставрация на заливан лаптоп, смяна на клавиатура, тъчпад и други компоненти по преносимите компютри. Ние сме най-добрият сервиз за лаптопи в Русе.

Когато се извършва ремонт на лаптопи се изисква повече внимание към детайлите и специфично отношение към корпуса и пластмасите. Това прави работата в сервиз за лаптоп по-трудна, но ние се справяме перфектно с тези задачи. Всяка поправка на лаптоп започва с внимателен оглед на устройството. След приключване на дейността по поправка на лаптопи се правят редица тестове, преди да се извести клиента, че поръчката за ремонт на лаптопа е приключена.

Ремонтът на лаптоп е по-специфичен и заради това, че в малък корпус много често се събира голяма компютърна мощ и множество компоненти. Това от своя страна допринася за по-специфичното охлаждане на системата. Нека да разгледаме най-честите случаи за ремонти на лаптоп:

 
icon

Ремонт
на дисплей

Един от най-често срещаните проблеми в преносимите компютри е повреденият дисплей. Причината за това е, че в съвременните лаптопи дизайнерите влагат все по-тънки матрици, с основната цел компютрите да са компактни и елегантни. От своя страна по- тънкия дисплей много по-лесно се поддава на напрежение отвън (огъване) и се чупи лесно. Друга причина за повредите на дисплей е това, че по-голямата част от него остава открита към потребителя и е чуплива.

 

Често се случва дисплеят да е ударен заливан или самия капак да е затворен по-рязко и това да причини повредите по него. В зависимост от причината за повредата се определя и какъв ще бъде ремонта. Много често се налага смяната на матрицата. За щастие в нашия склад разполагаме с богат асортимент оригинални матрици / дисплеи. Въпреки това, дори ако не разполагаме с някоя резервна част или конкретен тип матрица винаги можем да поръчаме висококачествени матрицата и от нашите надеждни партньори вносители на висококачествени резервни части.

 

При смяната на дисплей трябва да се съобразят няколко важни неща.

 1. Да се внимава с тънкия корпус на дисплея
 2. Да се прецени къде е конектора и лентовия кабел по какъв път минава за да не бъде прекъснат при разглобяването.
 3. Да се подбере внимателно правилната матрица, за да не се получат други усложнения.
 4. Да се внимава при закачането на конектора, защото крачетата на конекторите и буксите са много фини и лесно могат да се изкривят. Сервиз технологично извършва ремонт на дисплей на лаптоп на много ниски цени спрямо останалите сервизи в града. Ремонтираме дисплеи на лаптоп на всички марки преносими компютри: DELL, Lenovo, Asus, Acer, HP, Apple, Fujitsu, Toshiba, MSI, Sony и други.
icon

Профилактика
на лаптоп

Един от най-честите проблеми с преносимите компютри е свързан с тяхното охлаждане. Както вече споменахме по-горе, проблемът се крие в това, че много компоненти са събрани в малко пространство и когато с времето се натрупа прах и мръсотия по и без това малките въздухопроводи компютъра започва да прегрява и това води до много по- сериозни последствия след това. Този проблем се усложнява, ако лаптопа се използва от активни пушачи. От една страна прегряването е проблем, защото пластмасата на корпуса се изпича от високата температура и става много лесно чуплива. От друга страна термичните процеси в лаптопа причиняват щети по компонентите вътре и най-често по видеокартата. Последващите ремонти са много скъпи и много трудни. Понякога за съжаление и нерентабилни.

 

Именно затова навременната профилактика е много важна процедура, която трябва да се изпълнява на определен период от време.

icon

Колко често трябва да се
прави профилактика на лаптоп?

Няма правилен отговор на този въпрос. всичко зависи от това как се използва устройството.

 

За да сме по ясни ще дадем няколко примера.

 • Например, ако ноутбука се използва в чист офис на твърда и равна повърхност, то тогава се препоръчва профилактиката да се извършва веднъж в годината.
 • Има случаи в които е добре профилактиката на лаптоп да се случва веднъж на всеки три месеца. Например когато лаптопа работи в производствено помещение, на открито или върху някаква друга повърхност.
 • Има дори по-специфични случаи, които налагат ежемесечно почистване на лаптопа. Това са преносими компютри, които работят на плажа или на брега на морето. Причината за необходимостта от по-честа профилактика е, че на морето въздухът е влажен, бризът носи малки песъчинки и прашинки във въздуха, а те попадат в охладителната система и заради влажния въздух полепват по нея я задръстват. Тези отлагания пречат на цялата система и могат да нанесат сериозни повреди, ако не се чисти устройството редовно. Подобна е ситуацията и с тези лаптопи, които работят върху меки повърхности по някаква причина, например обслужват болен човек който използва лаптопа от леглото си без подложка.
icon

Смяна и ремонт
на панти на лаптоп

Пантите на лаптопа имат една простичка функция и тя е да позволят на капака на дисплея да се отваря и затваря. С времето смазката на пантите на лаптопа губят своите качества и така се затруднява отварянето и затварянето на капака на преносимия компютър. Това е предпоставка за редица други проблеми, които могат да се случат с Вашия лаптоп. Може да се отчупят части от самите панти, може да се счупи корпуса на лаптопа, може да се счупи дори и дисплея на лаптопа, заради прекомерното усилие при отваряне и затваряне на капака. Навременната профилактика на пантите ще предотврати бъдещи по-сериозни проблеми. Ако все пак се наложи смяна на пантите добрата новина е, че разполагаме с големи наличности в нашия склад за резервни части. А ако нещо не е налично при, нас много бързо можем да го набавим от наши партньори. Сервиз технологично Русе е този сервиз, който най-бързо и качествено може да ремонтира Вашия лаптоп с повредени панти.

icon

Смяна и ремонт
на корпус на лаптоп

Както споменахме по-горе, често заради прегряването, повредените панти или просто заради стареенето на пластмасите на компютъра се случва корпусът да се счупи и това да създаде трудности при отварянето и затварянето на капака лаптопа. Повреденият корпус сам по себе си носи още потенциални проблеми. Оставя електрически елементи без защита от удар и намокряне. Съществува и голяма вероятност от прекъсване на кабелите, които минават в близост до пантите. Ако се прекъснат те в най-добрия случай ще останете с много слаб WiFi сигнал, а е възможно също така и да прекъснете кабела на дисплея, който от своя страна може да нанесе сериозни повреди в следствие на късо съединение и да повреди сериозно дънната платка или самият дисплей. Това допълнително ще оскъпи последващия ремонт и може дори да го направи нерентабилен.

icon

Ремонт на
дънна платка на лаптоп

Кога се налага да се прави ремонт на дънната платка?

Дънната платка може да се повреди при следните няколко случая:

 • Заливане на лаптопа
 • Прегряване на лаптопа
 • Механична повреда по платката
 • Повреда по платката след токов удар
 • Повреда на платката след късо съединение от комуникационните портове USB, HDMI, DVI, VGA и други
 • Повреда на платката в следствие на производствен дефект
 

Причината за повредата на дънната платка до голяма степен предопределя и това какъв ще бъде ремонта.

 • Ако лаптопа е заливан с течности, то първото нещо което се прави, след като се разглоби, е да се направи подробно почистване на платката и на останалите компоненти на компютъра. За тази цел имаме специална огромна ултразвукова вана, която има качествата да почиства и най-малките недостъпни иначе местенца, където може да се събере мръсотия или някаква нежелана течност. След това се правят тестове за изправност на платката. Ако все още имат дефект се допуска, че течността е направила някъде късо съединение и това е увредило някой елемент по дънната платка. Чрез специална технология, която оставаме в сервизна тайна търсим потенциалните проблеми и ги отстраняваме. За съжаление има случаи, в които дънната платка е неспасяема и се налага подмяната и с друга, което за нашият екип също не представлява никакъв проблем.
 • Ако проблема по дънната платка е възникнал вследствие на прегряване на лаптопа то тогава първата задача на сервизния техник е да направи необходимите тестове и замервания, за да определи в кой елемент или чип е възникнал проблемът в следствие на прегряване. Изгорелият елемент се подменя, като за целта ние винаги използваме качествени оригинални елементи, за да можем да гарантираме качествената им работа.
 • В случай че проблемът от дънната платка възниква в следствие на токов удар сервизният специалист определя с помощта на измервателни инструменти областта, която е засегната от токовия удар. В случай, че проблемните елементи са твърде много и на голяма площ отново се препоръчва да се предприеме смяна на платката. Ако ремонта е допустим , същия се извършва внимателно под електронен микроскоп, за да се гарантира точното изпълнение на поправката.
 • Какво е механична повреда на дънна платка на лаптоп? Това са случаите, в които дънната платка е повредена в следствие на външна намеса: удар, изкривяване, отчупване и така нататък. Нашия сервиз с разполага с висококвалифицирани и оборудвани специалисти, които могат да отстранят повечето от тези проблеми. За съжаление е факт, че понякога дори и те са безсилни срещу сериозните механични повреди на дънните платки. В такива случаи отново се налага подмяна на дънната платка.
 • Комуникационните портове са много честа причина за повреда по дънната платка, тъй като са обект на ежедневна експлоатация, особено USB портовете, които хората използват много често, заради употребата на флашки, принтери и други USB устройства. Често се случва да се повредят самите портове, а оттам след късо съединение и други микроелементи в дънната платка. В този случай отново се действа, както при повреда при токов удар - прави се проверка на обхвата на щетата и се преценява дали ремонтът е възможен и рентабилен. За щастие, по-качествените компютри имат защити за късо съединение по дънната платка към комуникационните портове. Когато тази защита сработи лаптопа спира да функционира, докато късото съединение не бъде отстранено. С други думи, да се смени повредения порт. Много често се случва след смяна на повреден USB порт, компютъра да възстанови нормален работен режим.
 • Откриването на проблем в следствие на производствен дефект е много трудна задача и често невъзможна. Можем да говорим за производствен дефект тогава, когато лаптопът е спрял да работи без никакви други причини: от околна среда, от потребител и така нататък. Много често такива проблеми се появяват безпричинно и след това изчезват. Друг път се случва такива проблеми да се проявяват много рядко, например по средно по веднъж седмично компютъра да направи така нареченият „син екран на смъртта“ (Blue screen of death или BSOD), без никакви логични причини за това. Такива проблеми са трудни за откриване и за да се направи качествена диагностика е необходимо компютъра да престои по-дълго време в сервиза, за да може проблемът да се прояви пред сервизния техник и едва тогава той може да има достатъчно информация за да продължи да търси корена на проблема. За диагностиката на подобни проблеми много често използваме специална технология, която ще оставим сервизна тайна.
icon

Ремонт на
клавиатура на лаптоп

Преди да влезем в детайлите на ремонта на клавиатура на лаптоп, нека да разгледаме потенциалните причини за повреда на клавиатурата на лаптопа.

 1. Най-често клавиатурите се повреждат след заливане с течности или замърсяване.
 2. Друга потенциална повреда на клавиатурата е механично отчупване на бутони.
 3. Съществуват и проблем с електрониката и кабелната комуникация на клавиатурата.

Разбира се съществуват още много други потенциални начини, по които може една клавиатура да се увреди, но нека да не влизаме в детайлите. Нека вместо това да разгледаме как се ремонтира клавиатурата при някои от най-често срещаните варианти.

 • Когато ремонтираме заливана клавиатура първата ни работа е добре да я измием със специален химичен препарат, който почиства добре и в същото време пази пластмасата и надписите по клавишите. Често в този случай се нашата ултразвукова вана за почистване. След като бъде измита клавиатурата, следва процес на подсушаване по специална технология. Все пак се случва клавиатурата да не тръгне и след тези процеси. Тогава пристъпваме към подмяна на клавиатурата. Има голямо значение с какво е залята клавиатурата. Най-трудно се обработват клавиатури, които са заляти с течности богати на захари, например подсладено кафе, газирани напитки и други. Относно пушачите също имаме лоша новина. Когато се пуши около лаптопа, навсякъде, включително и по клавиатурата се събират никотинови примеси. В този случай дори и клавиатурата да е залята с чиста вода отново може да се причинят доста сериозни повреди, които са не по- малко трудни за отстраняване от захарите.
 • Когато има механично отделени клавиши от клавиатурата е много важно потребителят да не се опитва да ги монтира обратно сам, защото по този начин допълнително уврежда крачетата, с които клавиатура се захваща за основата. Нашите техници имат опита и инструментариума да направят тази процедура качествено. Обикновено ремонтът е свързан с вземане на клавиши от клавиатурата донор, ако е налична такава. За щастие в нашия склад разполагаме с много голямо разнообразие на клавиатури, които могат да се използват за донор на клавиши. Разбира се винаги съществува и възможността за подмяна изцяло на клавиатурата. А в някои случаи това е препоръчително.
 • Що се касае до проблеми с електрониката на клавиатурата, в повечето случаи те са неотстраними. Добрата новина е, че ние имаме много голям обем от клавиатури за лаптоп, с които да проведем тестове да установим какво точно се случва.

Много е важно потребителя да не предприема само дейности по ремонта на клавиатурата си, защото в много от случаите това води до причиняване на вторични проблеми. Най-често се случва да се прекъсне лентовия кабел, да се огъне основата или да се повреди конектора за клавиатурата на дънната платка.

Заяви сервиз

Моля въведете име!
Tелефон!